Μαθήματα Παραδοσιακού Τραγουδιού

choir_square

Τα Μαθήματα Παραδοσιακού Τραγουδιού τα οργανώνει ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου με δασκάλα και υπεύθυνη των μαθημάτων την Κατερίνα Παπαδοπούλου.

Γίνονται κάθε Τετάρτη απόγευμα τις ώρες από 5:00 έως 9:00.

Οι μαθητές κάθε τμήματος ενημερώνονται με email για τους χώρους διεξαγωγής των μαθημάτων και τις ώρες των τμημάτων.

Αυτή την περίοδο τα μαθήματα γίνονται μόνον διαδικτυακά.


ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΕΙ

Για ερωτήσεις ή διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με email στο choir@domnasamiou.gr ή να μας πάρετε τηλέφωνο στο γραφείο του Συλλόγου, στο 210 9329710, τις καθημερινές κατά τις ώρες 09:00 – 13:00.

ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ

Προς το παρόν, τα τμήματα μας έχουν ήδη συμπληρωθεί. Αν ενδιαφέρεστε να ενημερωθείτε για τον τρόπο εγγραφής στα μαθήματα, παρακαλούμε να συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής, εμείς θα κρατήσουμε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας με email αμέσως μόλις υπάρξει κενό.


Σημαντικές ανακοινώσεις

► Από την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου, τα μαθήματα τα μαθήματα γίνονται μόνον διαδικτυακά.

► Από την Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου, τα μαθήματα γίνονται το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Αίθουσα Δοκιμών 12.

► Την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020, το μάθημα είναι αφιερωμένο στην ποντιακή παράδοση με καλεσμένο τον λυράρη και τραγουδιστή Ηλία Υφαντίδη.

► Την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020, τα μαθήματα θα γίνουν στην αίθουσα BLUEBOX, Ευπατριδών 1, στον Κεραμεικό. Οι μαθητές έχουν ενημερωθεί με email για τις ώρες προσέλευσης.

► Η συνάντηση των νέων μαθητών έγινε την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα ΧΟΡΟLOGIE, Πειραιώς 76, Κεραμεικός.

► Η έναρξη των μαθημάτων προγραμματίζεται για την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020.

Αποχαιρετιστήρια συνάντηση την Τετάρτη 17 Ιουνίου, 19:00-21:00, στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής.

►  Αναβάλλονται τα μαθήματά μας εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού, από την Τετάρτη, 11 Μαρτίου. Θα ενημερωθείτε έγκαιρα για την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων, που θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στο θέμα αυτό και τις οδηγίες που θα δοθούν από το Υπουργείο Υγείας.

►  Την Τετάρτη, 4 Μαρτίου, 6-8, έχουμε καλεσμένη την κα Κατερίνα Καλογριά που κατάγεται από το Παλαιοχώρι Χαλκιδικής και θα μας πει τραγούδια της περιοχής.

►  Από την Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου υπάρχουν αλλαγές στη διάρκεια και την ώρα των μαθημάτων: τα τμήματα Α & Β έχουν κοινό μάθημα από τις 5:30μμ έως τις 7μμ και τα τμήματα Γ & Δ από τις 7μμ έως τις 9μμ .

►  Την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου το μάθημα είναι αφιερωμένο στα θρακιώτικα τραγούδια με καλεσμένο τον Βαγγέλη Δημούδη, τραγουδιστή και ερευνητή της θρακιώτικης παράδοσης. 5-7 για τα τμήματα Α & Β και 7-9 για τα τμήματα Γ & Δ.

►  Για το καλό ξεκίνημα της νέας χρονιάς κόψαμε τη βασιλόπιτά μας την Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου, στις 6μμ στην Αίθουσα Δοκιμών 12 του ΜΜΑ.

►  Την Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου, στις 6μμ, είπαμε κάλαντα και τραγούδια από την ελληνική παράδοση στο φουαγέ της αίθουσας Τριάντη στο ΜΜΑ μαζί με τους μουσικούς Στέφανο Δορμπαράκη (κανονάκι), Χαρίτωνα Χαριτωνίδη (τσαμπούνα και φλογέρα) και Σωκράτη Σινόπουλο (λύρα).

►  Τη Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, στις 2μμ, είπαμε τα κάλαντα στο Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο, Θεμιστοκλέους 37.

►  Την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, τα μαθήματα γίνονται στην Αίθουσα Δοκιμών 12 του ΜΜΑ.

►  Την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου έγινε με μεγάλη επιτυχία η ηχογράφηση & βιντεοσκόπηση στην Αίθουσα Δοκιμών 12 του ΜΜΑ έξι καλάντων που επέλεξε η Κατερίνα από το Αρχείο της Δόμνας Σαμίου. Τα βίντεο υπάρχουν στη σελίδα μας στο YouTube.

►  Την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, οι πρόβες για τα Κάλαντα έγιναν στην οδό Σουλίου 3, στις 5:30 το απόγευμα για όλα τα Τμήματα.

►  Την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, οι πρόβες για τα Κάλαντα έγιναν στις 5.00 - 6.30 για τα Τμήματα Α και Β και 6.30 - 8.30 για τα τμήματα Γ και Δ.

►  Την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, στα Τμήματα Β, Γ και Δ, το μάθημα ήταν αφιερωμένο στα θρακιώτικα τραγούδια με καλεσμένο τον Βαγγέλη Δημούδη, τραγουδιστή και ερευνητή της θρακιώτικης παράδοσης. 

► Όλες τις Τετάρτες του Νοεμβρίου τα μαθήματα θα γίνονται στην Αίθουσα Δοκιμών 11 και όχι στην 12. Η  Αίθουσα Δοκιμών 11 βρίσκεται ακριβώς κάτω από την 12. 

►  Τα μαθήματα άρχισαν την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου.

Πώς θα έλθετε στο Μέγαρο:

Μπαίνετε από την οδό Κόκκαλη, από την μεγάλη είσοδο που είναι στεγασμένη με τζάμια. Αφού κατεβείτε τα σκαλιά και μπείτε στο χώρο του Μεγάρου, στα δεξιά, υπάρχουν οδηγίες κολλημένες στις πόρτες για να βρείτε την Αίθουσα Δοκιμών 12.